april 22, 2024
Goda varma drycker som värmer den frusna under julen

Goda varma drycker som värmer den frusna under julen

Även om julen är en härlig högtid så går det inte att undvika att om julen firas i Sverige, så är det ofta en kall tillställning. Naturligtvis brukar vi göra det varmt och mysigt i våra hus under julen och många gånger brinner det också en liten brasa i någon vrå. Det finns en hel man kan göra för att mysa till det och värma sig under julen.

En brasa är något som inte alla har i sina hus och då är det minst lika mysigt med värmeljus eller kanske egen stöpta ljus i olika former. Raggsockor i läckra färger är också ett tips för den frusne. För att värma oss under julen kan vi med fördel servera olika varma drycker till familj och vänner. Det är både socialt och gott.

Varma drycker i ny tappning

Varm choklad i all ära, det är en klassisk dryck som brukar älskas av de flesta och även barnen njuter av den. Vill man fixa till en chokladdryck med en lite mer vuxen touch så kan man tillsätta lite kryddor. Den här chokladen smakar ljuvligt av både kanel och stjärnanis och värmer gott en kall vinterkväll. Chokladen får ett extra sting av chilin och den förstärker även de andra smakerna.

Är ni kaffeälskare hemma hos er och vill testa en lite juligare variant så kan ni prova att göra det här julkaffet. Det här varma kaffet blandas med kanel, kardemumma och socker och ger det en härlig karaktär. Du vispar grädde som läggs på toppen tillsammans med en kanelstång som gör att drycken ser härligt julig ut. Ett säkert kort för jul och kaffeälskaren. 

Julen bjuder många gånger på en del tillfällen i pulkabacken och även på andra utflykter och där det även kan vara mysigt att njuta av härliga varma drycker när ni kommer hem. En varm äppelmust kan vara just det ni behöver efter en av era utflykter. Den här äppelmusten smaksätts med ingefära, chili, kardemumma och kanel och är också perfekt att bjuda på under ett julmingel.

Värmande drycker med alkohol

Om du vill servera lite varma drycker till vuxna som gillar inslag av alkohol så finns det många att välja på. Den här bourbon blandas av rödvinsglögg och mandarin. Den hettas sedan upp och serveras som den är med en mandarin skiva på toppen som dekoration. Den här drycken är väldigt julig och värmer upp de flesta.

Vill du bjuda på en klassisk äggtoddy i en ny tappning, som dessutom värmer dina gäster kan du prova den här kryddiga äggtoddyn. Du kokar upp pressad apelsinsaft med kardemumma, stjärnanis och kanel till en lag. Sedan vispar du äggulor och socker som du blandar med lagen. Fantastisk god och en garanterad favorit att bjuda på.