april 22, 2024
Välj rätt teknisk utrustning för ditt arbete

Välj rätt teknisk utrustning för ditt arbete

Vi är allt fler svenskar som jobbar där vi befinner oss. När vi många gånger jobbar ute på resande fot eller från sommarstugan på landet så blir det också extra viktigt att ha en bra teknisk utrustning som fyller alla våra behov och önskemål.

Just att ha en bra arbetsutrustning av hög kvalité är även något som bör ses som en god investering. Vilken teknisk utrustning som man är i behov av skiljer sig självklart alltid mellan personer och även beroende på vilka arbetsuppgifter som ska göras.

Många väljer att jobba direkt på surfplattan

För många så är surfplattan både något som man kan jobba på precis som man även kan välja att streama favoritlagets matcher på eller kanske använda till att se någon bra serie på Netflix direkt från hängmattan.

Om man funderar på att köpa en bra surfplatta så behöver man först och främst bestämma sig för vilket operativsystem som man önskar.

Står man i valet och kvalet av en iPad, Android eller en Chromebook så är det också smart att ta sitt beslut efter vilket varumärka som man är van vid.

Har man exempelvis redan en iPhone så kan det vara bra att välja en iPad och har man redan en Android-mobil så kan det vara bra att välja en modell från Samsung.

Låt dina behov styra ditt val

Vilken hårdvara din surfplatta ska ha, det vill säga vilken processor och minne som önskas, är ytterligare en sak att ta ställning till. Är det slösurfande som är målet så kan 32GB räcka gott och väl men när det gäller jobb, streaming och liknande tyngre arbete så är troligtvis 64GB den minsta prestanda du behöver sikta på.

Vilken storlek man ska ha på skärmen är också en viktig fråga att ta ställning till. Från 10 tum och uppåt är vad som vanligtvis kan krävas om man även har tänkt att jobba på sin surfplatta. Är det vanligt slösurfande eller streaming som lockar dig mest, ja då kanske man även kan nöja sig med en mindre skärm.

Wi-fi har alla surfplattor idag, det du däremot behöver fråga dig själv om är om din surfplatta även ska vara utrustad med ett utbytbart SIM eller inte. Utöver detta så finns det även flera modeller från både Apple och Samsung som redan har inbyggda SIM kort, så kallade eSIM-kort.  Som vanligt så bör alltid ditt val grundas på vilka önskemål och behov du har samt även hur mycket pengar du är beredd att investera i din surfplatta.