april 22, 2024
Tänk på detta när du ska köpa joggingvagn

Tänk på detta när du ska köpa joggingvagn

En joggingvagn gör fysisk aktivitet utomhus roligare för nyblivna mammor som gillar högre farter än vanlig promenadtakt. Jogging med vagn blir en typ av jogging där man använder sig av bål och armar på ett annorlunda sätt, då man inte är lika rörlig sidleds i bålen.

Joggingvagn gör utomhusaktiviteter roligare för både mamma och barn. Mamma och barn får dela en rolig aktivitet tillsammans och de får båda chans att vara mer aktiva utomhus. Frisk luft i kombination med motion är en nyttig vardagsmedicin för alla.

Se det även som en framtida investering med att köpa joggingvagn. Även om barnet inte deltar fysiskt aktivt, så blir det ändå nyttigt att tidigt inkludera barn i fysiska aktiviteter. Det kommer bli mer naturligt för dem att börja med egna aktiviteter i framtiden.

Om du aldrig har använt dig av joggingvagn tidigare, så börja med intervaller för att vänja kroppen vid de nya rörelserna. Även med bästa joggingvagnen kommer löpsteget att bli kortare.

Då du har en vagn framför dig kan du inte ta ut ditt löpsteg som under vanlig jogging. Dessutom blir du inte lika rörlig i bålen. Börja gärna med intervaller där du alternerar mellan jogging och PW.

Några detaljer innan du ska köpa joggingvagn

⦁ Hjulen ska vara större än hos vanliga vagnar, så de blir mer lättkörda när underlaget är ojämnt.

⦁ Ett rörligt framhjul på vagnen gör den mer lättstyrd, men det är sällan positivt vid jogging. Det kan leda till vinglig jogging.

⦁ För att barnet ska sitta så bra som möjligt, så se till att vagnen har bra stötdämpning.

⦁ Ett ryggstöd som är möjligt att flytta till både sittande och sovande ställning gör det mer flexibelt för barnet. Antingen kan barnet lugnt ligga och vila eller så får denne sitta upp och följa omgivningen.

⦁ Räkna inte med att ta med tung packning till vagnen, då begränsning av vikt för vagnen enbart beräknas för ett barn. Kontrollera viktbegränsning innan du tar med packning.

⦁ När du ska köpa joggingvagn så lär tankarna främst gå till rörelse, men hur ser det ut med bromsarna på vagnen?

⦁ Reflexer kan vara en bra detalj, men de kan också vara lätta att sätta på själv.

⦁ Den bästa joggingvagnen för dig passar även din kropp, framför allt för axlar och bål. Höjden på vagnens handtag ska vara så pass att du kan stå rakt med god hållning utan att huvudet skjuts fram. Handlederna ska kunna vara raka och armbågarna i 90 grader när du greppar handtaget.

Thule Glide 2 - Joggingvagnarnas Rolls Royce

När du ska köpa joggingvagn, så investera i en vinnare. Thule Glide 2 har allt som krävs för bästa joggingvagnen. Då den är lätt i vikt och har stora hjul, så passar den utmärkt i tuff terräng.

Snåriga spår i skogen, snöslasket eller på stranden. Dessutom sköter den sig även väl i stadsmiljö och höga trottoarkanter utgör ingen utmaning för Thule Glide 2.

När du funderar på att köpa joggingvagn så är det även viktigt att titta på handtagets utformning och design. Med denna joggingvagn kan du enkelt ställa in handtaget efter din höjd eller efter gällande situation. Användare av Thule Glide 2 vittnar om att dess handtag har varit extra bra vid backträning.

Den bästa joggingvagnen är även lätt att ta med på utlandsresan och denna vagn är så enkel att fälla ihop att du endast behöver en hand för att genomföra jobbet.

Med en joggingvagn under din utlandsvistelse kan du lättare avnjuta morgon- eller kvällsturer i avkopplande miljö eller kanske för att vandra uppför vandringsleder i bergen med. Dessa vandringsleder har ofta ett ojämnt och utmanande underlag.