juli 18, 2024
Så blir du en framgångsrik spelare hos alla spelbolag

Så blir du en framgångsrik spelare hos alla spelbolag

Spelintresset växer för varje år som går i Sverige och intresset för spel och betting har aldrig varit större än just nu. Spänningen av att via ett eller flera olika spelbolag följa favoritlagets matcher live på tv samtidigt som man har en satsad slant på matchen ger onekligen en högre spänningsnivå som många verkligen gillar.

Samtidigt som många gillar att ha en slant satsad på favoritlagets matcher eller andra matcher, som man kan kolla på TV eller streama, så finns det även andra som kan ha som mål att kunna leva som en professionell spelare. För att hjälpa dig och alla andra på traven till att bli en framgångsrik vinnande spelare (oavsett dina mål) så ger här vår spelbloggare Emil sina absolut bästa tips. 

Obs! Detta är ingen artikel med samarbete för något spelbolag överhuvudtaget som finns på marknaden utan det är en ren objektiv artikel med Emils egna erfarenheter, råd och tips.

1. Spela inte för mer än vad du har råd att förlora

 

Det viktigaste först av allt. Spel ska vara roligt och för att ge avkastning över sikt så gäller det att enbart spela för pengar som man faktiskt har råd att förlora, även om ditt mål såklart är att vinna.

2. Den som vet mest vinner mest

 

En slogan från statens egna spelbolag stämmer verkligen till fullo. Ska man bli en framgångsrik spelare så gäller det att hela tiden söka efter värdefull information. Denna information kommer sedan att vägleda dig i hur du ska lägga ditt spel. Vad är då värdefull information? Detta kan exempelvis vara:

⦁ Om ett lag har fått en eller flera nyckelspelare skadade eller om spelare är tillbaka från skada eller avstängning. Detsamma gäller om nyckelspelare har sålts eller om någon bra spelare har köpts för att förstärka laget.

⦁ Hur lagets formkurva ser ut.

⦁ Har ett lag precis fått en ny tränare så ger detta ofta en boost för det egna laget.

⦁ Vissa lag har av tradition svårt för andra lag, ta reda på detta innan du lägger ditt spel.

⦁ Har ett lag haft en lång bortaresa till en match och kommit fram till bortamatchen timmarna innan match eller dagen innan? En lång resa till match för att timmarna efteråt prestera på högsta nivå är sällan optimalt.

⦁ Har ett lag ett tufft spelschema med många matcher eller där en annan stundande viktig match väntar inom loppet av några dagar så är det inte ovanligt att det görs rotationer i laguppställningen. Ett tufft spelschema med många matcher på få dagar sliter dessutom på spelarna.

⦁ Motivation slår ofta klass. Har ett lag allt att spela för mot en i grunden bättre motståndare som inte har ett dugg att spela för, ja då vinner ofta laget som har den extra motivationsfaktorn.

⦁ Hemmapubliken kan vara som en extra spelare och en avgörande faktor. För klubbar som har en fanatisk hemmapublik i ryggen så kan ofta laget bäras fram till seger av supportrarna.

Informationen kan exempelvis hämtas från lagens hemsidor, från lokala- eller nationella tidningar, magasin, supportersajter, sociala medier m.m. Information om saker som speltips, dagens bästa spel osv. går även att införskaffa via diverse spelsajter och spelforum på nätet.

3. Jämför olika spelbolag med varandra

 

Att jämföra spelbolagens odds, erbjudanden och spelutbud med varandra är otroligt viktigt, detta gäller vare sig du satsar en mindre tv-peng då och då eller om du har målet att bli en professionell spelare. För spelare som nöjer sig med en slant på favoritlagets matcher eller andra matcher som man kan se på tv eller streama, så är ofta erbjudanden viktiga som vart man t.ex. kan hitta bäst spelbonusar någonstans.

För professionella spelare som satsar större summor så kan varje tiondels skillnad i odds hos ett spelbolag till ett annat ha väldigt stor betydelse. Många professionella spelare har ofta flera spelkonton hos olika spelbolag som av tradition kan erbjuda konkurrenskraftiga odds men som också kan erbjuda det spelutbud (tex. fotboll, basket, trav, ishockey m.m) som spelaren vill ha.

Andra professionella spelare kan även vara redo att öppna ett spelkonto hos ett spelbolag när man väl ser ett odds som sticker ut från mängden och som man ser stort spelvärde i. Idag så finns det gott om olika oddsjämförelseverktyg på nätet att använda sig av för spelarna som på så vis kan få en bättre överblick om vilka odds som erbjuds hos de respektive spelbolagen.

4. Spela färre matcher oavsett vilket spelbolag du än väljer

 

Oavsett om man föredrar att spela på utgången i en särskild match (1,x eller 2), på slutresultatet i en viss match eller om man önskar spela ett handicapspel (ett lag ges ett visst försprång med ett viss antal mål eller poäng), eller kanske på något helt annat spel så är det i stort sett alltid bäst att hålla sig till att spela på en enda match.

Ju fler matcher som man lägger till för att höja det totala oddset för att på så vis i teorin kunna vinna mera pengar, desto större är sannolikheten att spelet också spricker.

5. Proffs spelar inte enbart för spänningens skull

 

Om man har som mål att bli en professionell spelare så gäller det att ha god ”Money Management”, vilket är ett branschuttryck som beskriver hur väl en spelare använder sin satta spelbudget, för en spelbudget behöver varje professionell spelare ha och även hålla sig till.

Det är vanligt bland många professionella spelare att enbart spela en viss procent (%) av den totala spelbudgeten. Många professionella spelare väljer max. att spela 10% av den totala spelbudgeten på ett spelobjekt som man tror väldigt hårt på.

6. Håll dig till det du kan

 

Som gammal basketspelare så älskar jag såklart basketen. Detta gör också att jag har specialiserat mig på att spela på NBA-basket och främst på handicapspel (se beskrivning av vad handicapspel innebär här ovan i artikeln), vilket också har varit väldigt lukrativt för mig genom åren.  Jag läser och ser det mesta som sker i NBA, vilket också är en förutsättning för att lyckas bli en vinnande spelare (kom ihåg att den som vet mest vinner mest).

Om jag däremot hade valt att spela på spelobjekt som jag varken har kunskap eller erfarenhet av utan där jag mer eller mindre gissar utgången av ett särskild spelobjekt eller där jag kanske rent av lägger ett spel bara för att jag hoppas att ett visst lag ska vinna, ja då hade jag heller inte över sikt lyckats att bli en vinnande spelare.

Med detta sagt så anser jag personligen att det är bäst att man nischar sig inom max. 1-2 olika idrotter och sedan ser till att man blir jäkligt bra på dessa istället för att man blir en medelmåtta på 5-6 olika idrotter i tron om att man på så vis ska vinna mera pengar, vanligtvis så blir resultatet det motsatta, att man förlorar mer än vad man vinner.