april 22, 2024
Resandet ökar nu när vaccinationspasset äntligen är här

Resandet ökar nu när vaccinationspasset äntligen är här

Sedan början av juli så är vaccinationspasset här och där detta ska gälla för resor inom Europa. I och med att vaccinationspasset blev klart så har också bokningarna till svenskarnas favoritresmål som resor till Spanien och Grekland också ökat stort.

Man kan lugnt säga att hundratusentals svenskar gått och väntat på att få packa ner sina flip flops, hawaiiskjortan och solkrämen i resväskan och att sticka iväg på härlig solsemester.

Något som alltid är bra att tänka på innan man bokar semesterresan för hela familjen är också att ta lite tid att se över vad som gäller för krav i det land som man vill besöka.

I Sverige har vi haft råd och restriktioner som gällt och där det alltid i slutändan har varit upp till varje individs personliga ansvar om vad man har beslutat sig för att göra eller inte.

I andra länder så har- och är det också på många platser tuffa krav som gäller, med betoning på krav- och inte råd så som är fallet är på hemmaplan.

Var noga med att se över detta innan resan bokas och kom som alltid ihåg att respektera varje lands krav, då dessa har tillkommit för att öka säkerheten och för att minska smittspridandet.

Ladda ner vaccinationspasset till din mobil

Att skaffa sig ett vaccinationspass är också otroligt enkelt och smidigt. Efter att du blivit fullt vaccinerad så rapporteras detta inom sju dagar automatiskt till Nationella vaccinationsregistret. När detta väl är gjort så kan du:

1. Logga in med din E-legitimation på covidbevis.se.
2. Du kan sedan välja att hämta, skriva ut eller att spara ditt vaccinationsbevis.
3. När du väl har hämtat ditt vaccinationsbevis så skickas detta även automatiskt till din digitala brevlåda, som exempelvis till Kivra, om du skulle ha någon.

Detta innebär att du kan välja att ha ditt vaccinationspass nedladdad direkt i mobilen om du skulle vilja för att sedan enkelt och smidigt visa upp vid behov.

Vill du inte ha ditt vaccinationspass nedladdat i mobilen så kan du även välja att skriva ut ett pappersintyg att visa upp. Vill man vara på den säkra sidan ifall batteriet skulle ta slut i din mobil eller surfplatta, så kan du både dels ladda ner ditt bevis till sin valda enhet precis som du även skriver ut beviset.

Att väl på resmålet även respektera sina medmänniskor med att hålla avstånd är precis lika viktigt utomlands som det även är i Sverige.

I länder som Spanien, Grekland, Cypern och andra resmål så är människorna även betydligt snabbare- och mera direkta med att säga tills sina medmänniskor om att hålla avstånd, något som inte sker lika ofta i Sverige, detta är också viktigt att vara medveten om och att detta görs i syfte för allas säkerhet.