december 4, 2023
Minilån utan UC, så ansöker du!

Minilån utan UC, så ansöker du!

 1. Via din mobil eller dator så väljer du den långivare du har bestämt dig för.
 2. Skriv i det belopp du vill låna tillsammans med dina personuppgifter.
 3. Till sist så skriver du under din ansökan med ditt Bank-ID.

Minilån för plötsliga utgifter

Behöver du låna en mindre summa pengar snabbt och enkelt, så kan minilån utan uc vara passande för dig. Du får pengarna snabbt, det finns inga krav på vad du ska använda pengarna till och du behöver inte alltid en säkerhet.

Livet kommer med olika typer av överraskningar, vilket gör att vi ibland kan behöva låna pengar. Ibland uppstår problem då vi endast behöver en mindre summa pengar.

Behovet av pengarna är akut, för att snabbt kunna åtgärda problemet utan att större konsekvenser uppstår. Till exempel att bilen som används inom jobbet dagligen går sönder. Då kan det vara av stor vikt att få bilen reparerad snabbt.

Minimumbeloppet på minilån utan UC kan vara så lågt som under 1000-lappen, men det är också krav på kort återbetalning. Däremot kan behovet ibland vara så enkelt som att få låna pengarna samma dag och sen kunna återbetala inom en månad.

Ju snabbare du är benägen att återbetala ditt lån, desto mindre ränta och tilläggsavgifter tillkommer det och därmed behöver lånet inte bli så dyrt i slutändan.

Fördelar med minilån utan UC

 • Snabb och smidig ansökan online.
 • Du behåller din kreditvärdighet intakt hos UC.
 • Många långivare betalar ut pengarna direkt. Det finns även långivare som gör helgutbetalningar.
 • Du har möjlighet att låna så låga belopp som 500kr, vilket ibland kan räcka.
 • Det råder korta återbetalningstider som gör att ditt lån inte behöver bli så dyrt.
 • Det ställs inga krav på att du måste berätta varför du önskar låna pengarna.
 • Även om du har betalningsanmärkningar kan det vara möjligt för dig att få lån.
 • Du kan återbetala lånet i förtid om du vill.

Det är snabbt och enkelt att ansöka om minilån utan UC, men var noga med att jämföra alla kostnader innan du bestämmer dig för hos vem du vill söka lån hos.

Snabblån kommer ofta med högre räntor och det kan även tillkomma tilläggsavgifter som höjer månadsavgiften ännu mer. Så var säker på att alla uppgifter är medräknade, så du vet att du kan betala hela månadsavgiften.

Och dessa nackdelar har mindre lån utan UC

 • För många så kan lånet vara för enkelt att ansöka om, ansök enbart om lånet är ett måste.
 • Risk för att man ansöker om flera minilån utan UC utan att man egentligen har råd.
 • Då långivarnas risk ökar så kan man som låntagare vanligtvis få låna lägre belopp till högre effektiv räntekostnad.

Vikten av kreditvärdighet

Då långivaren har valt att inte anlita UC för din kreditupplysning, så kommer din kreditvärdighet inte att påverkas inför framtida större lån.

Andra stora företag inom branschen som ofta används är Bisnode och Creditsafe. Kreditupplysningarna hos dem och många andra visas inte för övriga företag, vilket gör att din kreditvärdighet inte påverkas negativt.

Om det finns många kreditupplysningar registrerade i ditt namn, så kan du uppfattas som opålitlig med att hantera pengar. Det kan se ut som att du inte har kontroll på din privatekonomi, vilket leder till att långivare kan tolka det som att du inte heller kommer att ha god kontroll på att återbetala de pengar som du har lånat.

Det finns olika sätt att förbättra din kreditvärdighet, bland annat genom att själv kontrollera din kreditvärdighet via UC. Det är gratis och din kontroll kommer inte att registreras som en kreditupplysning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *