juli 18, 2024
Köpa massagestol – en bra investering i din hälsa

Köpa massagestol – en bra investering i din hälsa

Massage kan vara både avslappnande och nyttigt för oss. Det kan hjälpa oss att varva ner i vår stressade vardag, men kan också vara bra för att släppa på spänningar i muskler och leder. Att köpa en massagestol kan ge oss bättre hälsa på ett enkelt sätt.

En välbehövlig vardagslyx kan vara den bästa massagestolen i ditt hem eller på din arbetsplats. Visst är det skönt att bli ompysslad och efteråt känna sig bättre, både mentalt och fysiskt. 

På marknaden finns flera olika massagebehandlingar och massageskolor att välja mellan och det kommer fram allt fler hjälpmedel som man kan enkelt kan använda sig av själv. Många har valt att köpa massagestol till hemmet eller företaget.

För att finna den bästa massagestolen behöver du främst se över var du kan placera stolen och hur du vill använda den. Ska den vara i personligt syfte, i hemmet, eller är den menad att fungera som ett hjälpmedel på företaget. Ska den vara på en arbetsplats, så är det bästa alternativet att placera den på en plats där man kan sitta ostört.

Fördelar med massage och att köpa massagestol

Listan är lång på fördelarna med massage och varför du ska söka efter den bästa massagestolen.

 • Massage motverkar stress. Undersökningar har visat att stimulansen av må-bra hormonerna serotonin och dopamin ökar med cirka 30%. Även hormonet oxytocin frigörs, vilket sänker blodtrycket och stressnivåerna i kroppen.

 

 • Massage mjukar upp dina muskler och leder samt lindrar stress, vilket i sin tur minskar spänningshuvudvärk.

 

 • Smärtlindrande effekt genom att de smärtlindrande hormonerna endorfiner frigörs.

 

 • Även positiva effekter mot depression och ångest har visat sig. Förmodligen på grund av att det frigörs må-bra hormon.

 

 • En massagestol är enkel att använda och du behöver inte ens ta av dig kläderna.

 

 • Blodcirkulationen ökar och mjukar upp spänningar i kroppen.

 

 • Möjligt att använda sig av mediaspelare och hörlurar, för att förhöja effekten av avslappning.

 

 • Det blir enkelt för dig att få massage regelbundet.

 

 • Ibland kan det räcka med 10-15 minuter i massagestolen för att du ska må bättre.

 

 • Det finns flera olika massagestolar att välja mellan. Olika storlekar och modeller samt du kan välja mellan punktmasssage eller helkroppsmassage.

 

 • När du ska köpa massagestol, så se till att hitta den perfekta modellen för dig. Innan du börjar fundera på vilka inställningar du önskar, så var säker på hur mycket plats du har för din stol. Merparten kräver plats för en stor fåtölj där det är möjligt att fälla upp benen. Försök finn en lättillgänglig plats och gärna även där det är lätt att koppla av.

 

Vill du få en överblick på utbudet av massagestolar, så sök på den bästa massagestolen på nätet.