april 22, 2024
God investering med kvalitativa fönster

God investering med kvalitativa fönster

Fönster med god kvalité innebär bland annat att de isolerar bra. Husets värme får stanna inomhus och det skapas inte otrevliga drag. På så vis blir det mer ekonomiska fönster och därför är det bra att ta god tid på sig när man ska investera i nya fönster.

Läs på lite om vad du bör tänka på när det är dags för byte av fönster eller om ett utrymme är i behov av ett till fönster. Försäkra dig om att du har de rätta måtten och att du är klar över vilka valmöjligheter det finns gällande dina fönster. 

Många känner till att det många gånger är möjligt att välja mellan fasta och öppningsbara fönster. Att det senare alternativet gör rengöring av fönstret mer smidigt och att man kan ventilera luften i rummet. Fasta fönster är ett billigare alternativ, men är inte alltid ett bra alternativ i längden. Finns det exempelvis andra fönster eller annan luftkonditionering till hands för rummet?

För att ge den specifika byggnaden unika inredningsdetaljer kan det vara passande med runda fönster, som finns i flera olika utföranden och med hög kvalitet. Skillnaderna visar sig både gällande design och med praktiska detaljer. Till exempel öppningsbart på mitten eller att kunna öppna endast ena halvan av fönstret.

Passande detaljer för ditt hem

För att vara mer säker på att du har hittat ett fönster där alla delar ser till att det ger god isolering – titta på fönstrets U-värde och jämför med andra. För att få en bra isolering ska detta värdet vara så lågt som möjligt. Fråga försäljaren om det inte är tydligt med vad som gäller och var säker på att fönstrets alla delar är inkluderade i den goda isoleringsförmågan.

Jämför även detaljer som fönsterfoder, material, vilka alternativ för handtag och färger som finns. Även om färgval inte har en direkt koppling till fönstrets kvalité så kan fönstret ge husägaren ett mervärde om det är möjligt att få annan färg än vit eller annan vanligt förekommande. Det ger huset en personlig touch och kan till exempel kombineras med samma färg som på entrédörren.

Oberoende på vilken storlek och vilket format du önskar på ditt fönster tillkommer alltid olika möjligheter. Ska fönstret öppnas utåt eller inåt och är det hela glaset som ska öppnas? Dessa val är ofta förknippade med praktiska detaljer, som hur man ska genomföra rengöringen och hur mycket plats man har i närheten av fönstret.

Även om du önskar få en mer personlig touch på ditt hem med dina nya fönster kan det vara bra att titta på hur andra har gjort. Till exempel hos familj, vänner och grannar. Låt dig inspireras och rådfråga om hur de har tänkt.

Artikel 2 - runda fönster

Fönster för trevligare dekor

Med dagens stora utbud finns det olika sätt att använda fönster som dekor. Runda eller halvmånefönster är unika i sig. Dessutom kan dessa bli mer personliga med unik färg på fönsterramen eller genom att lägga till en form av spröjs. På en del fönster är det även möjligt att välja spröjsets placering på antingen utsidan eller insidan. Vilket kan vara bra vid rengöring av fönstret.

Även om spröjs kan göra att rengöringen kräver lite längre tid, anses det av många vara värt mödan. De ger mervärde med sitt unika utseende och det är sällan det väljs spröjs till alla fönster i huset. Spröjs finns ofta i olika design, oavsett vilket format man önskar på sitt fönster.

Dekorativa fönster är som vanligast för badrum eller andra utrymmen som man inte använder så ofta. Till exempel på källar- eller vindsvåningen. Vilken våning som fönstret ska placeras kan vara en avgörande faktor till om man vill ha fast eller öppningsbart samt om man anser att det är värt med extra dekor.

Motståndskraftigt material

Hos Regal Fönster finns flera varianter av fönster som har fått en hållbar ram i materialet vit ek. Det är ett material som ses som vackert samtidigt som det har bevisats vara väldigt bra på att stöta bort väta och röta. 

Deras fönster har i genomsnitt ett U-värde på 1.1, vilket visar på att deras fönster isolerar väldigt bra. Hållbart material och god isolering håller längre och värmen kommer att behållas kvar inne i ett hemmet. Nya fönster ska hålla länge och man ska vara säker på att värmen inte läcker ut eller att kylan kommer in i form av drag.

Med val av deras fönster kan du få en personlig design med olika möjligheter och för att vara på den säkra sidan att allt har blivit korrekt kan det vara en god idé med att kontakta dem direkt på kontakt@regalfonster.se eller via telefon på 0732-644 308. 

Kanske önskar du även få hjälp med att försäkra dig om att du har fått fram korrekta mått där fönstret ska sitta. Vilket många återförsäljare gärna hjälper dig med. Det gynnar ju alla parter med att förarbetet kommer att bli rätt direkt. Det kan ibland hänga på några enstaka millimeter gällande val av foder och ram.