december 4, 2023
Massor av fördelar med fiberbredband

Massor av fördelar med fiberbredband

Inte undra på att så många försöker få möjligheten med att kunna ha tillgång till bredband via fiber. En relativt ung teknik, men som har lyckats hålla sig på topp gällande hastighet och svarstid i flera år. Fiberbredband fortsätter att breddas och allt fler människor ansluter sig varje dag. Fiber kan leverera högre datahastigheter än traditionella koppartrådar och ger en mer tillförlitlig anslutning.

Den har också större kapacitet att överföra information, vilket gör det möjligt att överföra flera signaler samtidigt via en kabel. Fiber erbjuder mycket högre hastigheter än något annat alternativ som för närvarande finns på marknaden. Denna teknik kan leverera upp till 10 gigabit per sekund – vilket innebär att du kan ladda ner en hel HD-film på bara 15 sekunder.

Det är till exempel inte bara möjligt att ladda ner filmer, tv-program och musik väldigt snabbt. Utan även möjligt att ladda upp information, foton och videor mycket snabbare med en fiberanslutning.

Hur är det möjligt att det är så mycket snabbare?

Fiberbredband använder ljuspulser i stället för elektriska strömmar som överförs via fiberkablar i marken. Detta gör det möjligt för signalerna att färdas mycket längre innan de försämras – med hastigheter som har visat sig vara upp till 10 gånger snabbare än traditionella alternativ. Information som skickas via fiberbredband sägs färdas med ljusets hastighet, med hjälp av ljuspulserna.

Det innebär att du inte bara kan ansluta med högre hastighet, utan också få en stabilare och mer tillförlitlig anslutning. Fiber har kortare svarstid och är inte så känsligt mot störningar som andra bredband är. Du behöver inte oroa dig för buffring eller fördröjning när du streamar film eller spelar online – fiberbredband är perfekt för alla dina behov online. En annan stor fördel med fiberbredband är att det kan ge en mer konsekvent tjänst.

Bredband med koppartrådar är känsligt för väderförhållanden och andra avbrott, vilket kan leda till att hastigheten sjunker eller att anslutningen helt och hållet misslyckas. Fiber är inte lika känsligt för dessa problem, vilket ger en mer tillförlitlig anslutning överlag. Därmed perfekt för företag eller alla som är i stort behov av en stabil internetuppkoppling.

Dessa fördelar med fiberbredband finns också

Man brukar skilja på hastigheten man får när man ska ladda ner data, till exempel när man laddar ner en film från nätet och uppladdning av data, till exempel när du laddar upp ett foto till Facebook. Dock sägs fiberbredband vara symmetriskt, vilket innebär att de hastigheter som erbjuds för båda dessa åtgärder är liknande.

Det finns god chans för att det höjer värdet på ens hus, vilket gynnar om det blir dags för försäljning. Då det blir alltmer eftertraktat med fiberanslutning, så kan det höja försäljningspriset. Det är ju en form av investering man har gjort på sin fastighet.

Att jobba hemifrån blir allt mer populärt och det blir ännu lättare om man har bredband via internet. Det är tillräckligt starkt för flera enheter att vara uppkopplade samtidigt, utan att mottagningen blir ostabil. Man kan ladda upp alla typer av dokument snabbt och smidigt samt kommunicera med kollegor, kunder eller samarbetspartners på olika sätt utan risker för att det skapas störningar.