juni 4, 2023
DJI Mavic 3 är drönaren som alla vill ha

DJI Mavic 3 är drönaren som alla vill ha

Jag hade länge varit nyfiken på att köpa en riktigt bra drönare, ett val som till slut föll på populära DJI Mavic 3. Jag har ett par riktiga tekniknördar till kompisar som investerade i varsin DJI Mavic 3 för några månader sedan och jag har efter det fått höra deras eviga tjatande… förlåt, jag menar deras lovord om DJI Mavic 3. 

Efter att även ha gjort en noga research över produkten och efter att jag hittat ett bra pris så öppnade jag också plånboken och slog till, ett val som jag som absolut inte ångrat idag. I artikeln här nedan kommer du att kunna hitta mera information om DJI Mavic 3 och alla dess för- och nackdelar.

Jag jämförde en del priser och hittade bästa pris ihop med bra övriga villkor hos Webhallen.com, där man även får möjligheten att kunna avbetala sin DJI Mavic 3 fr. 745 kr/mån om man skulle vilja det.

Fördelar & nackdelar med DJI Mavic 3

+

 • Bästa drönaren i sin klass.
 • 5.1K-video i 50fps.
 • 4K-video i 120fps.
 • 8 GB internminne.
 • Lång flygtid (max. 46 min).
 • Kraftfullt schassi.
 • Avancerad flygförmåga.
 • Otroligt lättnavigerad.
 • Stabil i luften även vid kraftig vind.
 • Priset.
 • För många så kan den vara för avancerad.

Sammanfattning

Om det är en drönare i absolut högsta världsklass som du absolut vill ha, ja då bör du utan tvekan investera i en DJI Mavic 3. Det som verkligen får DJI Mavic 3 att sticka ut från mängden är kvalitén på foton och videos som den levererar, WOW säger jag bara.

Jag trodde också att den skulle vara lite lurig att lära sig att navigera för mig som ändå är en hyffsad novis inom ämnet, men där hade jag helt och hållet fel. Den är verkligen superlätt att lära sig att navigera och det går enkelt att koordinera sina fingrar över den högklassiga kontrollen.

DJI Mavic 3 känns otroligt stabil i luften även när det blåser rätt så kraftigt, något som också överraskade mig väldigt positivt. Batteritiden (max. flygtid på 46 min) är väldigt mycket bättre än hos de flesta andra drönare på marknaden, något som jag också tycker att man bör kunna förvänta sig när den ändå kostar +20 000 kr.

Även om jag är fullständigt förälskad i min DJI Mavic 3 och där den utan tvekan är den absolut bästa kamera/videodrönaren i sin prisklass så är det i ärlighetens namn också viktigt att lyfta fram att den är som allra bäst till alla de som framför allt vill ha superprofessionella bilder och videos från luften.

Det kan DJI Mavic 3 och andra drönare användas till

Många människor använder drönare för att ta bilder eller videor från fågelperspektiv. Drönare kan också användas för leveranser. Leveransdrönare blir allt mer populära eftersom de kan användas för att skicka paket direkt till konsumenter utan att behöva använda traditionella leveransmetoder.

Amazon har nyligen testat en drönarleveranstjänst som kallas Amazon Prime Air. Med den här tjänsten skulle kunderna kunna få sina beställningar inom 30 minuter.

Drönare används också för kartläggning. De kan skapa 3D-kartor över ett område och kan användas för att kartlägga mark eller vatten. Detta är till exempel användbart vid mätning av mark eller vid mätning av djupet i en vattenmassa.

Drönare är särskilt användbara i situationer där traditionella metoder för datainsamling antingen är för dyra eller för farliga. I allmänhet är drönare mest effektiva när de används tillsammans med andra datainsamlingsmetoder, t.ex. markundersökningar eller satellitbilder. Detta möjliggör en mer omfattande förståelse av området i fråga.

Drönare kan också användas för sökning och räddning. Om någon har gått vilse i ett stort område kan en drönare användas för att hitta honom eller henne. Drönare kan snabbt täcka en stor yta och kan hjälpa till att lokalisera personer som är fast eller vilse.

Drönare används för att kartlägga områden som är svåra att nå, t.ex. katastrofområden eller aktiva vulkaner. De kan också användas för att samla in data som annars skulle vara otillgängliga, till exempel bilder av vilda djur i deras naturliga livsmiljöer.

På det hela taget är drönare som DJI Mavic 3 ganska mångsidiga och kan användas för en mängd olika ändamål. De blir mer och mer populära i takt med att de blir mer prisvärda.

Drönartekniken utvecklas ständigt och nya användningsområden för drönare upptäcks hela tiden. I takt med att drönartekniken blir mer avancerad blir alternativen för användning av drönare oändliga.

Är det svårt att lära sig köra drönare?

Jag har många gånger undrat om det är svårt att lära sig köra en drönare, nu vet jag att svaret är nej. Det är inte svårt att lära sig att köra en drönare och när det dessutom gäller DJI Mavic 3 så är den otroligt lättnavigerad, som alltid så är det bästa sättet att lära sig något genom att träna.

Hur mycket kostar en drönare?

Drönare i svenska butiker och E-shoppar kostar från c:a 1000 kr och upp till c:a 30 000 kr. Det bästa sättet att ta reda på hur mycket en särskild drönare kan kosta är att läsa på och jämföra priser från olika återförsäljare. 

Du kan också kolla forum och diskussioner på nätet för att se vad andra betalar för sina drönare. I allmänhet bör du dock räkna med att betala mer för en drönare som DJI Mavic 3 som är av högre kvalitet och med fler funktioner.

Var får man flyga DJI Mavic 3 och andra drönare?

Drönare får inte flyga i begränsat luftrum, nära flygplatser eller i befolkade områden. De får inte heller flyga över 120 m. När du flyger din drönare måste du alltid ha en visuell siktlinje med drönaren. 

Du bör också undvika att flyga i närheten av andra luftfartyg, särskilt helikoptrar och flygplan. Om du ser ett annat flygplan när du flyger din drönare ska du landa drönaren omedelbart.

När du flyger på landsbygden bör du vara uppmärksam på hinder som kraftledningar och träd. Du bör också undvika att flyga nära vägar och motorvägar.

Om du vill flyga din drönare nära en flygplats eller i begränsat luftrum måste du först få tillstånd från de berörda myndigheterna. 

När du flyger DJI Mavic 3 och andra drönare måste du alltid följa tillverkarens säkerhetsriktlinjer. Du bör också undvika att flyga under dåliga väderförhållanden, t.ex. starka vindar eller kraftigt regn. 

Att flyga en drönare kan vara väldigt roligt, men det är viktigt att komma ihåg att de alltid bör behandlas med försiktighet och respekt. Genom att följa dessa riktlinjer kan du se till att du och andra runt omkring dig är säkra när du flyger drönare.

Hur högt får en drönare flyga?

I Sverige får man flyga som högst 120m, förutom när man flyger över ett särskilt hinder. När man flyger DJI Mavic 3 och andra drönare så behöver dessa alltid vara inom synhåll.

Man får heller inte flyga på ett sätt som utgör en risk för människor, djur eller andra luftfartyg. När man flyger med sin drönare får man heller inte riskera att skada miljön eller personlig egendom.

Vilken drönare ska man köpa?

Vilken drönare man ska köpa bör grunda sig på vilket behov man har, vilka funktioner man önskar att sin drönare ska ha samt vilken budget man har för att köpa en drönare. 

För mig som främst uppskattar bästa möjliga kvalitet på foton och videos från luften så var också DJI Mavic 3 det självklara valet, en bra deal på DJI Mavic 3 när man jämför priset får man fortsatt här hos Webhallen.

För nybörjare är det viktigt att köpa en drönare som är lätt att flyga och har funktioner som hjälper till under flygningen, till exempel automatisk svängning och återvändande till hemmet. 

Det är också viktigt att tänka på drönarens kameraegenskaper, eftersom drönare med högkvalitativa kameror kan användas för fotografering och videofilmning. Drönare med FPV-funktion (first person view) ger en uppslukande upplevelse, så att användaren kan se vad drönaren ser. 

Slutligen bör man tänka på säkerheten när man väljer drönare, eftersom vissa modeller har kollisionsundvikande system för att förhindra olyckor.

När man bestämmer sig för vilken drönare man ska köpa är det beakta drönarens avsedda användning. Om du till exempel vill använda drönaren för fotografering eller videofilmning behöver du en drönare med en högkvalitativ kamera. 

Om du vill använda drönaren för racing behöver du en drönare som är snabb och smidig. Om du bara vill flyga runt på skoj räcker vilken typ av drönare som helst.

Budgeten är viktigt att överväga när du väljer drönare. Det är viktigt att fastställa en budget innan du shoppar så att du inte spenderar för mycket pengar på ditt nya köp.

Därför är DJI Mavic 3 det självklara valet för många

Förutom när det gäller priset så finns det absolut ingenting som gör en lycklig ägare av DJI Mavic 3 besviken. Det som gör DJI Mavic 3 till bäst i klassen är den överlägsna video och kamerakvalitén.

Med en 5.1K-videoinspelning och 10-bitars D-log så kommer du att kunna fånga detaljer och färger i den högklassiga inspelningen som gör att du nästan kommer att få nypa dig i armen för att förstå hur bra kvalité det är som verkligen levereras.

DJI Mavic 3 har dubbla kameror som kan filma upp till 50 fps i maximal upplösning och 4K-upplösning för högupplöst slowmotion. Detta är tydliga förbättringar jämfört med den senaste generationens kamera.

Det finns också ett teleobjektiv med en längd på 162 mm för att komma nära saker som du vill fokusera på men inte komma för nära. Bildkvaliteten är dock inte alls lika bra, vilket man kan se tydligt i testerna men överträffar klart digital zoom på så långt avstånd.

DJI Mavic 3 har den längsta batteritiden, och i tester visar den att det räcker i 46 minuter, jämfört med 31 minuter för DJI Mavic 2 Pro. Detta ses som en välsignelse om du planerar att fotografera en svårfångad scen eftersom du förmodligen slipper faran med varningar om lågt batteri.

DJI Mavic 3 hopfälld drönare finns även i en annan version. Det heter DJI Mavic 3 Cine och riktar sig främst till filmentusiaster och företagare som önskar få ut än mer funktionalitet för professionella videoklipp men till ett betydligt högre pris. 

Enligt min (och många andras) åsikt är DJI Mavic 3 utan tvekan det bästa premiumalternativet för alla som är intresserade av att köpa en drönare där fokuset ligger på 100% kvalitet, avancerad flygförmåga och när man inte vill kompromissa det minsta när det gäller att få bästa möjliga bilder och videos. 

Det förekommer affiliatelänkar i denna artikel vilket genererar oss på Invenio.se våra intäkter.